22 feb 2011

TRES REGIDORS D’ARGENÇOLA ANUNCIEN UN PLE EXTRAORDINARI EN CONTRA DE L’ABOCADOR.



El divendres dia 18 de febrer tingué lloc al local social de Clariana, amb molta presència de públic,  la segona de  les “Jornades  informatives abocadors a l’Anoia” organitzades per la comissió argençolenca contra l’abocador d’Argençola (la Kaka). En aquesta ocasió la xerrada fou a càrrec dels regidors del mateix Ajuntament d’Argençola : Toni Lloret i Marià Miquel.

Ambdós explicaren com han anat fins el moment actual  les gestions per part de l’Ajuntament envers l’abocador.  Ha estat un procés poc transparent, caracteritzat per la desinformació, les presses a l’hora de prendre decisions i la poca elegància en les formes.

Toni Lloret afirmà que van rebre la informació sobre el conveni a signar amb l’empresa de l’Abocador el mateix matí del dia 27 d’octubre, data en la que tingué lloc el ple on per vot de qualitat de l’alcalde es va declarar el projecte d’utilitat pública. Destacà també les mancances en el conveni signat que van des de la falta de definició del tipus d’abocador fins a la inexistència d’una data de caducitat que permeti la renegociació del mateix. Incidí també en el fet de que des que es va iniciar el procés el mes de maig l’empresa ha canviat de nom (primer era TIRSSA i ara és Gestió mediambiental de l’Anoia,S.L.) i també d’adreça (l’adreça actual de GMA ja no és la mateixa que la que s’indica en el conveni), símptoma clar d’inestabilitat i poca seriositat.

Marià Miquel reafirmà la seva postura en contra de l’abocador, motiu que el va portar a formar part del consistori, i esmentà algunes de les desavinences existents amb l’Alcalde, company seu de llista electoral en les últimes legislatures, motivades per contínues contradiccions.

Ambdós regidors , juntament amb la Mercè Franquesa (també regidora) , mostraren la seva confiança en la petició de convocatòria d’un ple extraordinari  que han sol·licitat. L’objectiu és deixar sense efecte la decisió del ple de 27 d’octubre referent a la declaració d’utilitat pública de l’abocador així com el conveni signat per l’Alcalde. El termini de convocatòria d’aquest ple per part de l’alcalde finalitza el proper dijous 24 de febrer.

Després de la intervenció dels regidors el públic també col·laborà, mostrant en general la seva preocupació i neguit envers aquest afer i demanant la consideració d’alternatives que permetin cobrir les necessitats del poble.

El proper dissabte 26 de febrer tindrà lloc una roda de premsa, al teatre l’Aurora, a la una del migdia, per tal de presentar la Comissió Argençolenca Contra l’Abocador (la KAKA).

1 comentario:

  1. Ja està publicat a clictv.cat el vídeo de la presentació de La Kaka:

    http://clictv-anoia-noticies.weebly.com/index.html

    ResponderEliminar