2 mar 2011

LA KAKA ES PRESENTA A IGUALADA PER MITJÀ D’UNA RODA DE PREMSA AL TEATRE L’AURORA


El dissabte 26 de febrer, a la sala de les Golfes del teatre l’Aurora d’Igualada, tingué lloc la presentació de la comissió argençolenca contra l’abocador, la KAKA. Hi actuaren com a portaveus en Jaume Teixé i en Marià Miquel.
 Primer van explicar els motius que comportaren  a la formació de la comissió, destacant entre d’altres la manca d’informació envers el projecte de l’abocador i el desig de tots els membres  de preservar el paratge natural de la zona, un dels pocs que resta intacte dins la comarca.  Després de la lectura del manifest ,el contingut del qual es pot llegir íntegrament a novolem.blogspot.com  , detallaren  algunes de les accions que s’han fet com la recollida de signatures o les diverses xerrades organitzades entorn del tema de l’abocador. També varen esmentar diferents organitzacions que donen suport i assessoren a la comissió com:  Ipcena , CEPA, el fòrum l’Espitllera i COOP57 entre d’altres.
La presentació es realitzà a Igualada en un intent de convidar  als anoiencs a definir-se davant el projecte de l’abocador, ja que la KAKA  considera que aquest és un problema que afecta a tota la comarca. Referent a aquest aspecte els portaveus comentaren que en altres intents de tirar endavant aquest projecte (al 1996 i al 2001) es va rebre molt suport, tan per part dels ajuntaments de la comarca, com de diferents partits polítics i de diverses entitats. Ara però, tothom sembla una mica cansat d’un tema tan recurrent i els polítics no acaben de definir-se. Sembla que a ningú importi gaire que l’Anoia es converteixi en la comarca dels abocadors.
Encara que el projecte de l’abocador de moment s’ha paralitzat, com a conseqüència del ple extraordinari del passat 24 de febrer en el que es va revocar la declaració d’utilitat pública, la comissió no atura la seva activitat ja que li queda molta feina per fer, entra d’altres intentar arribar a tots els habitants del municipi. És una realitat que el municipi pateix una important manca de recursos i alguns dels argençolencs veien en l’abocador una possibilitat per superar aquesta situació. La KAKA pretén posar en comú, amb la intervenció del màxim nombre de persones possible, quines són les necessitats reals del municipi i a partir d’aquí buscar solucions que no passin per ser el dipòsit d’escombraries de Barcelona.
Finalment, la comissió va obrir les portes a tothom qui vulgui opinar tan a favor com en contra, a traves de la pàgina de facebook “A Argençola no volem l’abocador” i el bloc novolem.blogspot.com.
Recordem que el proper acta organitzat per la KAKA tindrà lloc el dissabte 12 de març, a les 20h, en el local social de Porquerisses, amb la intervenció de varis representants de la plataforma antiabocador de Cerdanyola i l’advocada especialista en temes ambientals Judit Ester.

Ja està publicat a clictv.cat el vídeo de la presentació de La Kaka
http://clictv-anoia-noticies.weebly.com/index.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario